بهترین کارگزاری بورس ایران کدام است؟

ارسال شده در : 1402/10/11

کارگزاری بورس چیست؟

کارگزاری (Broker) یکی از نهادهای مالی در بازار سرمایه است که از سازمان بورس و اوراق بهادار  مجوز می گیرد و واسط بین خریدار و فروشنده است. در واقع سفارش های خرید و فروش سهام یا کالا از طریق کارگزاری ارسال می شود.  این کارگزار است که خریدار و فروشنده را به هم متصل می کند. کارگزار در ازای این کار دستمزد یا همان کارمزد دریافت می‌کند. بدین صورت که پس از انجام معامله، درصدی از مبلغ آن را به عنوان کارمزد معامله دریافت می‌کنند. 

کارمزد معاملات شرکت های کارگزاری

به در خرید و فروش یک سهام عادی شرکت بورس، شرکت کارگزاری جمعا 0.00608 ارزش سهام کارمزد می گیرد. به عبارتی به ازای هر یک میلیارد تومان خرید و فروش کارگزار جمعا 6 میلیون تومان کارمزد می گیرد. مجموع کارمزد برای خرید و فروش سهام اعم از کارمزدهای کارگزار، بورس مربوطه، سپرده گذاری، مدیریت فناوری، سازمان بورس و مالیات فروش روی هم رفته برای یک معامله خرید و فروش 0.012512 است. به عبارتی فرض کنید شخصی 1 میلیارد تومان سهامی را می خرد و همان روز بنا به دلایلی آن را روی همان نرخی که خریده است می فروشد. این شخص حدودا 12.5 میلیون تومان یا 1.25 درصد کارمزد می دهد. کارمزد کارگزاران و معاملات برای بورس های مختلف متفاوت است.  

برای بورس کالا نیز مجموع خرید و فروش دیگر ملاک عملکرد نیست. چون عمدتا فروشنده یا خریدار محصول در یک طرف معامله قرار می گیرند. در نتیجه کارمزد کارگزاری برای طرف یک طرف معامله 16 در ده هزارم قیمت است.  مجموع کارمزدها در یک طرف خرید یا فروش حدود 2 در هزار است. 

هم چنین معاملات اختیار معامله، صندوق های سرمایه گذاری، صکوک و ... بسیار پایین است و مشمول مالیات نیز نمی شود.

محاسبه کارمزد کارگزار و سایر ارکان ازیک معامله در بورس اوراق بهادار تهران

محاسبه کارمزد کارگزار و سایر ارکان ازیک معامله در بورس اوراق بهادار تهران

محاسبه کارمزد کارگزار و سایر ارکان ازیک معامله در بورس کالای ایران 

محاسبه کارمزد کارگزار و سایر ارکان ازیک معامله در بورس کالای ایران 

وظایف کارگزاری بورس

در حال حاضر با توجه به اینکه همه خدمات شرکت های کارگزاری سیستمی شده است و هم ثبت نام مشتریان و هم سامانه مشتریان به شکل برخط است، مشتریان کمتر متوجه حضور شرکت کارگزاری می شوند. در کل وظایف کارگزاری بورس به شرح ذیل است:

  • آموزش مشتریان 
  • ثبت نام مشتریان و احراز هویت حضوری و غیرحضوری
  • ثبت سوابق معاملات
  • خرید و فروش سهام، سایر اوراق بهادار و کالا 
  • پذیره نویسی سهام شرکت های تازه تاسیس
  • سامانه معاملات 
  • پشتیبانی از معاملات 
  • داشتن نمایندگی و دفاتر در تهران و شهرستان ها 
  • اعطای اعتبار به مشتریان
  • اجرای عملیات بازارگردانی و بازارگردانی اوراق بهادار پذیرفته‌شده در بورس‌ها
  • ارائه مشاوره قوانین و مقررات بازار سرمایه در انجام امور معاملات
  • ارائه مشاوره جهت انجام انواع معاملات بلوک و عمده (مدیریتی، مدیریتی کنترلی)

فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین کارگزاری بورس

شرکت های کارگزاری در حال حاضر خدمات تقریبا یکسانی انجام می دهند و با توجه به محدودیت های مقرراتی فعلا امکان معاملات سهام فارکس، رمز ارز و ابزارهایی که در خارج از کشور وجود دارد در کشور ما مهیا نیست. بخش مهمی از فرآیند انتخاب کارگزار خوب عملا در این شرایط بلااثر می شود. هم چنین شرکت های کارگزاری فعلی امکان معاملات در دل خود و تهاتر با مشتریان را ندارند و همه سفارش ها را به سمت هسته معاملاتی می فرستند. در نتیجه این جا نیز خدمت خاصی بر اساس سازوکارهای کشور ارائه نمی شود.  تسویه شرکت های کارگزاری نیز با شرکت سپرده گذاری مرکزی است و در این بخش نیز ایده های مارکتینگی قابلیت اجرا شدن ندارد. در نتیجه خدمات شرکت های کارگزاری در مقابل دنیا بسیار محدود است. اما بسته به نیاز مشتریان ممکن است برخی از کارگزاری ها در اولویت مناسبی قرار بگیرند. مثلا پاسخ گویی به مشتریان از طریق کال سنتر برای مشتریان خاصی ممکن است بسیار مهم باشد. برخی از شرکت های کارگزاری تلاش خود را می کنند تا به صورت 24 ساعته پاسخگو باشند. علاوه بر این برخی از مشتریان هم در اوراق بهادار، هم در کالا و هم در مشتقات فعال هستند و در نتیجه به دنبال یک کارگزار فول مجوز هستند.  یا اخذ اعتبار برای برخی از مشتریان جذاب است. 

پیشنهاد می شود در ابتدا می بایست نیازهای خود را بسنجیم و سپس یک شرکت کارگزاری را انتخاب کنیم. مثلا چنانچه نیاز ما آموزش مفاهیم بازار سرمایه است، اینکه مشتری یک کارگزاری بشویم که سطح اعتباری خیلی خوبی ارائه می کند متناسب نیست.

معرفی کارگزار بورس برتر ایران

برای انتخاب شرکت های کارگزاری می توان به سایت کانون کارگزاران مراجعه کرد و بر اساس مجوزها، شعب و یا هر ترتیب دیگری یکی از شرکت های کارگزاری را انتخاب نمود و سپس به سایت آن کارگزاری مراجعه کرد و از خدمات آن آگاه شد. هیچ محدودیتی برای ثبت نام مشتریان در کارگزاری های مختلف نیست و یک شخص می تواند از همه شرکت های کارگزاری استفاده نماید.

وظایف کارگزاری بورس

برخی از خدمات ممتازی که شرکت های کارگزاری به مشتریان می توانند ارائه دهند به شرح ذیل برشمرده می شود:

  • خدمات مشاوره سرمایه گذاری برای کاربران با همکاری شرکت های مشاور سرمایه گذاری
  • باشگاه مشتریان
  • اعطای سود پول راکد در آنلاین 
  • شرایط احراز هویت آسان
  • امکان خرید عرضه اولیه خودکار
  • پلتفرم معاملاتی موبایلی
  • داشتن یک سایت معاملاتی (OMS) عالی

تغییر ناظر در شرکت های کارگزاری

سیستم های فعلی معاملات فعلا به این صورت هستند که شرکت های سپرده گذاری مرکزی و مدیریت فناوری بورس، یک سهام را تنها در یک کارگزاری تشخیص می دهد در نتیجه چنانچه شخصی در دو یا چند کارگزاری فعال است می تواند سهام خود را با تغییر کارگزار ناظر به یک کارگزاری دیگری انتقال دهد. 

تغییر کارگزار ناظر برای یک سهم

تغییر کارگزار ناظر برای یک سهم

جمع بندی

در انتخاب کارگزاری ابتدا می بایست نیاز خود را سنجیده و سپس یکی از شرکت های کارگزاری را انتخاب نماییم. هیچ محدودیتی برای استفاده یا ثبت نام از کارگزاری های دیگر وجود ندارد و  سرمایه گذار به راحتی می توان کارگزار خود را تغییر بدهد. در نتیجه انتخاب سهام مناسب در مسیر سرمایه گذاری حرفه ای بسیار مهم تر از انتخاب کارگزاری است. کما اینکه در خرید  و فروش مسکن ، مهم ترین چیز انتخاب ساختمان و شرایط مناسب آن اعم از محل، متراژ، متریال و ... است و انتخاب بنگاه ملکی در گام دوم اهمیت قرار دارد.

اشتراک گذاری
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
captcha


امتیاز: