پرایس اکشن چیست؟ آموزش پرایس اکشن به زبان ساده
پرایس اکشن یکی از روشهای تحلیل نمودار قیمتی در فارکس، ارز دیجیتال و بورس است. این روش به دلیل کسب بازدهی بالا برای فعالان بازارهای مالی مورد توجه بوده و استفاده از بدون هیچ ابزار تحلیلی دیگری آن را جذاب کرده است.
افراد زیادی برای تحلیلهای خود از تکنیکها و استراتژیهای پرایساکشن (Price Action) استفاده میکنند. در این آموزش چند تکنیک طلایی برای معاملهگری بر اساس پرایساکشن را آموزش میدهیم.
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن (Price Action) در لغت به معنای حرکت قیمت است که یک استراتژی معاملاتی است که در آن معاملهگر صرفا با مشاهده رفتار و عملکرد قیمت (بدون استفاده از اندیکاتور و …) برای معامله تصمیم خود را میگیرد. پرایس اکشن، یک سبک معاملاتی تحلیل تکنیکال به حساب میآید که به مطالعهی رفتار قیمت داراییها در روندهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت میپردازد. معاملهگران با بررسی تاریخچه قیمتی، بهدنبال نشانههایی برای حرکت بازار میگردند.
یکی از متداولترین روشهای بررسی مطالعه روندها، میلههای قیمتی است که اطلاعاتی در مورد باز یا بسته شدن سهام در دوره زمانی خاص و مشخص را به معاملهگر اعطا میکند.
مزایای معاملهگری براساس پرایس اکشن
استفاده از پرایساکشن برای معاملهگران مزایایی را بههمراه دارد که در اینجا به چند مورد اشاره میشود:
- امکان استفاده از این روش در بازار فارکس، ارز دیجیتال، کالا و حتی بورس وجود دارد.
- پرایس اکشن در تمامی تایمفریم های زمانی کاربرد دارد و در تایم فریم های بالاتر سودمندتر است.
- نیاز به استفاده از اسیلاتور و اندیکاتور خاصی ندارد بنابراین استفاده از آن به سادگی امکانپذیر است.
- استفاده از پرایس اکشن به معاملهگر کمک میکند تا نمودار خالص قیمت را با دقت مشاهده کند و در انبوهی از شاخصها و ابزارها سردرگم نباشد.
بیشتر بخوانید: نمودارها در تحلیل تکنیکال
اهمیت تحلیل پرایساکشن
یکی از موارد اهمیت تحلیل با سبک تحلیلی پرایساکشن سادگی تحلیل این روش است.
معاملهگرانی که با این سبک کار میکنند نمودار خود را ساده نگه میدارند و معتقد هستند سایر معاملهگران با انواع اندیکاتور، اکسپرت و اندیکاتور های بیش از حد کار معاملهگری را به کاری سخت تبدیل کرده اند بنابراین از پرایس اکشن به نامهای دیگری مثل معاملات خام یا معاملات برهنه یاد میشود.
استراتژیهای پرایساکشن
استراتژی های معاملاتی پرایس اکشن بر مبنای الگوهای شمعی ژاپنی است که در ادامه به شرح دو الگوی شمعی پر کاربرد می پردازیم :
استراتژیهای پینبار (bar Pin)
پین بار به نوعی از کندل گفته میشود که سایه بلند و بدنه کوتاهی دارد که این الگو یکی از الگوهای مهم پرایس اکشنی است.
در این الگو کندل پین بار به خطوط حمایت و مقاومت وارد شده و قیمت در سطح مورد نظر نمانده و شاهد بازگشت قیمت هستم. این موضوع نشان میدهد که کندل یا حجم عرضه و تقاضا قدرت کافی برای شکستن روند را ندارد.
استراتژیهای اوتسایدبار (Bar Outside)
کندل اوت ساید بار (Out Side Bar ) کندلی است که نسبت به شمع قبلی خود بزرگتر است و به طور کامل آن را پوشش می دهد.
این کندل اگر در وسط یک روند معاملاتی دیده شود به این معناست که قدرت خریدار و فروشنده هر دو زیاد است و برای تصمیم گیری باید تا شکلگیری کندل بعدی صبر کرد.
الگوی اوت ساید بار به دو حالت صعودی و نزولی در روندها قابل مشاهده است و در هر روندی مشاهده شود به عنوان الگوی بازگشتی عمل میکند.
بیشتر بخوانید: انواع پیوت در تحلیل تکنیکال
پرایس اکشن تریدر کیست؟ (Trader Action Price)
کسی که برای تحلیل نمودارهای قیمتی از تجزیه و تحلیل اطلاعات بازار، سیکلهای زمانی و حرکت قیمت استفاده میکند را پرایساکشن تریدر میگویند.
این معاملهگران معتقدند میتوان با مشاهده حرکت قیمتی بازار و مشخص کردن چرخههای زمانی سادهتر به معامله میپردازند.
این معامله گران معتقدند استفاده از سایر ابزارها به پیچیدگی تحلیل می افزاید و نمیتوان به خوبی تحلیل کرد.
استفاده از اندیکاتور ها در پرایس اکشن
درست است که اکثر معاملهگران با سبک پرایس اکشن متعقداند که باید چارت را با نگاه ساده نگاه کرد اما ترکیب اندیکاتور با سبک پرایس اکشن میتواند ضریب خطای تحلیلگر را پایین بیاورد.
در االگوی پرایس اکشن سه مرحله انباشت (صعودی یا Up Trend)، خنثی (Side Way) و توزیع (نزولی یا Down Trend) تشکیل شده است.
در استراتژی پرایساکشن با سوالاتی همچون: آیا بازار قرار است این منطقه مقاومتی را بشکند و به سمت بالا حرکت کند؟ آیا به پایان تریدینگ رنج رسیدهایم؟ آیا این کانال صعودی به زودی از پایین می شکند و الگوی بازگشتی می سازد؟ مواجه خواهیم شد.
جواب تمام این سوالات را میتوان با اندازه گیری قدرت بازار پیدا کرد.درک قدرت و انرژی بازار یکی از عوامل موفقیت معاملهگران است. برای اینکه بتوانیم مراحل استراتژی پرایس اکشن را به خوبی درک کنیم باید بدانیم که در حال حاضر قدرت دست فروشنده یا خریدار است. پس بنابراین ما به ابزارهایی نیاز داریم تا انرژی بازار را به ما نشان دهند.
مومنتوم یکی از اسیلاتور هایی هست که میتواند انرژی بازار را در جهت تحقق پرایس اکشن به ما نشان دهد.
پرایس اکشن در بازار ارز دیجیتال
الگوی پرایس اکشن یکی از الگوی های پرطرفدار میان معاملهگران بازارارزدیجیتال است. این الگوی حرکت و قیمت ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار میدهد.
این الگو با تجزیه و تحلیل و مطالعه دورههای زمانی ارزهای دیجیتال به معاملهگران کمک میکند تا بازدهی بالاتری را کسب کنند.
بیشتر بخوانید:اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل تکنیکال
سبک های مختلف پرایس اکشن
سبکهای پرایساکشن به صورت کلی به 3 دسته تقسیم میشوند:
پرایس اکشن کلاسیک
این سبک یکی از مهم ترین سبکهای پرایس اکشن میباشد که ریشه شکلگیری این استراتژی است. طرفداران این سبک از مواردی همچون الگوهای شمعی، خطوط حمایت و مقاومت، خطوط روند، شکستها و بازگشتها و … نقاط ورود یا خروج خود را مشخص میکنند.
عرضه و تقاضا
نقاط حمایت ومقاومت از سقف و کفهای قبلی قیمت یا نقاط برخورد با خط روند حاصل میشود. پس از شکلگیری عرضه و تقاضا در پرایس اکشن، طرافداران این استراتژی معتقدند تنها عرضه و تقاضا در رفتار قیمت اهمیت دارد.
اسمارت مانی یا پول هوشمند
این سبک جدید و پیشرفتهای پرایس اکشن میباشد که ورود پول را از سمت بازیگران بزرگ بازار شناسایی میکند و در جایی که احتمال جاماندن از معاملات بزرگ است وارد معامله میشوند.
تشخیص چگونگی روندها
روندها در الگوی پرایساکشن به سه دسته زیر تقسیم میشود:
روند صعودی یا Bullish Trend چیست؟
روند صعودی زمانی اتفاق می افتد که در آن هر کدام از سقف ها بالاتر از سقف قبلی و هر کدام از کف ها بالاتر از کف قبلی تشکیل می شوند. این روند یعنی قیمت ها در حال افزایش و نمودار به صورت صعودی است.
روند نزولی Bearish Trend چیست؟
روند نزولی زمانی اتفاق می افتد که در آن هر کدام از سقف ها پایین تر از سقف قبلی و هر کدام از کف ها پایین تر از کف قبلی تشکیل می شود. این روند یعنی قیمت ها در حال کاهش و نمودار نزولی است.
روند خنثی یا Sideway چیست؟
در این روند نمودار بین محدوده خاصی از قیمت بالا و پایین میشود و سقف و کف ها بالاتر و پایین تر از قبلی یا بعدی نیستند و تمامی سقف و کف ها در یک راستا هستند.
بیشتر بخوانید:کاربرد تحلیل تکنیکال
مفاهیم مهم در پرایس اکشن
پرایس اکشن یکی از روشهای تحلیل در بازارهای مالی است که به سادگی با دنبال کردن حرکات قیمت میتوان بازدهی بالایی را کسب کرد.
در پرایس اکشن 3 روند و حرکت متفاوت وجود دارد که ابتدا حرکت با یک روند صعودی سپس با روند خنثی و بعد از آن با روند نزولی الگو پرایس اکشن شکل میگیرد.
این الگو معمولا با اندیکاتورهایی مثل مومنتوم و مووینگ اوریج میتواند انرژی بازار را به خوبی در این الگو نمایش دهد و به صورت دقیق برای نقاط ورود و خروج تصمیم گرفت.